Wie zijn wij

De Modelleer Corporatie bv is een onderneming die zich bezig houdt met modelleerwerkzaamheden in de vastgoed, bouw- en installatiesector. De onderneming heeft de vorm van een ecosysteem, en bestaat uit een netwerk van excellente ondernemingen die gezamenlijk een hoge kwaliteit  garanderen tegen acceptabele tarieven.

Ecosysteem

Onze internationale vestiging in Europa, levert bouwkundige, ervaren modelleurs en programmeurs.

Onze bouwkundige BIMpartner in Nederland levert BIM-managers, BIM-adviseurs, BIM-coördinatoren en BIM-trainers.

Onze Installatietechnische BIM-partner in Nederland levert BIM-managers, BIM-adviseurs, BIM-coördinatoren en BIM-trainers.

Ook hebben zij een afdeling elders in Europa met ervaren BIM modelleurs/engineers.

BIMlink is het online platform wat dient als het centrale informatiepunt gedurende de hele levensduur van het gebouw. Daarbij biedt het een BIM-workspace waarop alle betrokken partijen met elkaar kunnen modelleren.

Even voorstellen

Marc Verhage | Algemeen Directeur

Wie zijn we Marc Verhage

Inmiddels alweer tien jaar geleden kwam Marc Verhage de bouwsector binnen als Operationeel Directeur bij Installateur Lomans in Amersfoort. Sinds deze tijd is hij zeer betrokken bij vernieuwing en verbetering van de bouwsector.  Lean Bouwen en BIM waren de redenen dat hij de bouwsector in stapte, na een carrière als manager in de Business Consultancy bij o.a. het internationale Tieto en diverse kleinere bedrijven.

Marc startte zijn carrière in 1989 als zeedienst officier bij de Koninklijke Marine, na een opleiding aan het KIM in Den Helder. Tevens is hij afgestudeerd aan de TU/Eindhoven waar hij Technische Bedrijfskunde deed.

In de bouwsector was hij onder andere verantwoordelijk voor: “De operationele aansturing bij Lomans Totaalinstallatuers, de nieuwbouw- en moderniseringsprojecten bij Schindler Nederland, Algemeen Directeur bij STABU, mede oprichter van het BIM Loket en directeur bij een BIM bedrijf.” Voordat Marc de stap naar het ondernemerschap waagde, was hij Business Developer/Interim Manager bij Contakt Consulting. Vanuit deze rol vervulde hij interim opdrachten als Business Developer bij BriefBuilder en als Commercieel Directeur bij White Lioness technologies.

Uit betrokkenheid bij start-ups die bijdragen aan het verbeteren van de sector, heeft hij diverse partijen bijgestaan door hen in contact te brengen met voor hen essentiële partijen in zijn netwerk. Bijvoorbeeld BIMlink, S-bestek en BriefBuilder. Hieruit is ook, het mede door Marc bedachte initiatief  “DECORE” ontstaan, wat staat voor “Digital Ecosystem Construction and Real Estate”. Dit is een samenwerking van een aantal best-of-breed partijen die mogelijk maken dat data naadloos tussen hun software oplossingen uitgewisseld kan worden. Hieraan wordt nog steeds gewerkt. Mede vanuit deze gedachte is ook de Modelleer Corporatie ontstaan als een netwerk van partijen, die ieder voor zich, ergens heel erg goed in zijn. De gedachte die daarbij leidend is: “doe datgene waar je goed in bent, en werk samen met partijen die ergens anders beter in zijn…”

Marc heeft een groot netwerk in de bouw en kent vele initiatieven, software oplossingen en andere enthousiaste “sector verbeteraars”. Door deze aan elkaar te verbinden ontstaan mooie relaties die ieder weer nieuwe ideeën, diensten en oplossingen voortbrengen. Dit is waar Marc energie uit haalt en één van de redenen om de Modelleer Corporatie op te zetten: samen met anderen werken aan het toegankelijker maken van o.a. BIM diensten.

Meer over Marc Verhage is te vinden op LinkedIn.

Roy van der Velden, DGA BIMlink

Roy van der Velden

Het eerste vak wat ik op de LTS kreeg was samenwerken en slimmer werken. En precies dat is waar ik me als projectmanager mee bezig houdt, samen slimmer werken. BIM prosessen gaan hier dan ook over. Dit samenwerken heeft een menselijke kant maar ook het verbinden van software applicaties is in deze belangrijk.

In 2018 heb ik na bijna 30 jaar afscheid genomen van het uitwerkbureau B+M in Den Haag waar ik de laatste 8 jaar als DGA actief was. Ik wilde me gaan toeleggen op de ontwikkeling van BIMlink. B+M is een technisch uitwerkbureau wat zich heeft toegelegd op de uitwerking van complexe projecten. Ik ben vanuit verschillende functies betrokken geweest bij de vakinhoudelijke uitwerking en de automatisering en digitalisering van grote en complexe projecten, zoals ‘Laurus vastgoed’, ‘Oosterdokeiland,’ ‘Mall of the Netherlands’, ‘HQ Booking.com’, ‘CityMall Almere’ en ‘De Rotterdam’. Maar ook het digitaliseren van bestaande vastgoedportefeuilles voor gemeenten, ziekenhuizen en woningbouwcoöperaties behoorden tot mijn werkzaamheden.

BIMlink is een online platform dat is ontwikkeld op basis van veel jaren ervaring uit de praktijk van de bouwsector. Door de toenemende hoeveelheid en complexiteit van informatie over gebouwen, is het opbouwen en structureren van één centrale informatiebron onontbeerlijk. BIMlink is dit centrale informatiepunt gedurende de hele levensduur van het gebouw.

Naast onze eigen kennis en ervaring in de bouw, zijn we ook samenwerking aangegaan met diverse partijen in de bouwsector en aangrenzende disciplines. Hierdoor is BIMlink een veelzijdig instrument voor alle partijen die betrokken zijn bij een gebouw. BIMlink overbrugt het gat tussen de complexe BIM-werkelijkheid en de informatiebehoefte uit de praktijk.

Ik vind de Modelleer Corporatie een heel mooi initiatief, het biedt alle partijen in de bouwkolom de mogelijkheid om mee te gaan draaien in BIM prosessen.  Tot op heden kwam ik vaak tegen dat bedrijven niet op projecten konden inschrijven of misten omdat ze nog niet mee konden in BIM prosessen, of net die specialistische kennis die gevraagd werd niet in eigen huis hadden. Deze kunnen zich nu aansluiten bij de Modeleer Corporatie, binnen de corporatie is alle kennis aanwezig, deze kennis kunnen de leden dan ook inzetten bij het verwerven van opdrachten. Dat is de kracht van de Modelleer Corporatie.

BIMlink zal zijn kennis over het digitaliseren van vastgoed en het opbouwen van vastgoeddossiers inbrengen in de Corporatie. Ook zullen wij ondersteunen om het maximale uit uw gebouwdata te halen door deze te koppelen aan applicaties die nodig zijn om uw processen te ondersteunen. Voor meer informatie zie onze website  

De komende tijd zullen we ook onze overige partners en medewerkers aan u voorstellen.

In drie stappen naar BIM

Voor wie is de Modelleer Corporatie interessant?

Voor partijen die nog niet zover zijn met BIM en geholpen moeten worden om zich BIM eigen te maken en hun tekenkamer hierop in te richten...

Even voorstellen:
De Modelleer Corporatie

De Modelleer Corporatie bv is een onderneming die zich bezig houdt met modelleer werkzaamheden in de vastgoed, bouw- en installatiesector...

Waarom kunnen wij kwaliteit voor een redelijke prijs leveren?

Wij werken met goed opgeleide en ervaren modelleurs in Europa. Onze inkoopkosten zijn daarom lager dan voor Nederlandse...

BIM BINNEN BEREIK

Terug naar boven