Nieuws

26 april 2021

Mozaïek Wonen, Modelleer Corporatie en BIMlink: pionieren met het digitaal vastgoedbeheer van de toekomst

De in Gouda gevestigde woningcorporatie Mozaïek Wonen, Modelleer Corporatie en het digitaal vastgoedplatform BIMlink hebben de handen ineen geslagen voor een intensieve samenwerking. Missie: voorzien in toekomstbestendig, digitaal vastgoedbeheer voor de volledige vastgoedportefeuille van Mozaïek Wonen.

Marc Verhage, algemeen directeur van de Modelleer Corporatie, vertelt: “Mozaïek Wonen is een woningcorporatie die, als het gaat om digitale vernieuwing, in corporatieland echt een voortrekkersrol wil en kan spelen. De samenwerking tussen Mozaïek Wonen, BIMlink en Modelleer Corporatie is een prachtige kans om op een innovatieve manier met digitaal vastgoedbeheer aan de slag te gaan.”

Mozaïek Wonen heeft inmiddels een groot deel van haar digitale vastgoedportefeuille – waaronder BIM-modellen, NEN 2580-certificaten en datasets – in beheer gebracht bij de Modelleer Corporatie.

BIM: basis voor de toekomst
Marc vertelt: “Met de vastgoedinformatie waarover Mozaïek Wonen op basis van de door ons in beheer genomen BIM-modellen komt te beschikken hebben we dadelijk een basis gelegd die vele mogelijkheden biedt. Zo zijn we nu al in staat om binnen zestien uur de door Mozaïek Wonen aangeleverde mutaties in de BIM-modellen te verwerken en alle geactualiseerde tekeningen en plattegronden weer in het online vastgoedplatform BIMlink aan te leveren.”

Over BIMlink
BIMlink is een online vastgoedplatform dat dient als het centraal vastgoeddossier. Daarbij biedt het een BIM-werkomgeving waarop alle betrokken partijen en gebruikers met elkaar kunnen modelleren.

Over de Modelleer Corporatie
De Modelleer Corporatie verzorgt digitalisatie- en BIM-gerelateerde werkzaamheden in de woningcorporatiesector. Inmiddels werkt de Modelleer Corporatie samen met acht woningcorporaties en heeft de onderneming meer dan 200.000 verhuurbare eenheden van diverse woningcorporaties in beheer.