Hoe werken wij

De Modelleer Corporatie heeft de vorm van een ecosysteem, en bestaat uit een netwerk van excellente ondernemingen die gezamenlijk een kwalitatief resultaat garanderen tegen acceptabele tarieven. 

Zo brengen we BIM binnen uw bereik

De Modelleer Corporatie werkt met zowel Nederlandse partijen als modelleurs vanuit Europa. In Nederland leveren we projectmanagers, BIM-Managers, BIM- coördinatoren en -regisseurs en BIM-consultants en -trainers via onze twee vooraanstaande partners in de BIM wereld. Vanuit onze internationale vestiging in Europa leveren we bouwkundige modelleurs die al jaren voor de Nederlandse markt modelleren. Vanuit de internationale vestiging van onze installatietechnische partner leveren we installatietechnische engineers/modelleurs die al jarenlang ervaring hebben met de Nederlandse markt.

Om de betrokkenheid bij uw organisatie te garanderen werken we desgewenst op het platform BIMLink waarop al uw data gedurende de hele levenscyclus van uw bouwwerk opgeslagen, beheerd en gebruikt kan worden. Bovendien kunnen zowel de internationale modelleurs als uw eigen medewerkers tegelijkertijd hierop werken. Zo kunnen ze met elkaar meekijken of zelfs tegelijk in hetzelfde (aspect)model werken.

Waarom kunnen wij kwaliteit voor een redelijke prijs leveren?

Wij werken met goed opgeleide en ervaren modelleurs in Europa. Onze inkoopkosten zijn daarom lager dan voor Nederlandse modelleurs. Wij hebben gekozen voor samenwerking met landen in Europa omdat de cultuur goed past bij de Nederlandse cultuur.

Bovendien werken de teams waarmee wij samenwerken al enige jaren voor Nederlandse bedrijven. Wij leiden ze bovendien op en in al onze internationale vestigingen staat een Nederlander aan het roer, dus de communicatie is eenvoudig. 

Snel aan de slag en altijd genoeg capaciteit.

De missie van de Modelleer Corporatie is “BIM Binnen Bereik”, ofwel BIM laagdrempelig maken.

De Modelleer corporatie levert flexibele capaciteit in de vorm van abonnementen of strippenkaarten. U blijft zelf verantwoordelijk voor uw projecten. U stuurt in principe zelf deze modelleurs aan. Desgewenst lever wij BIM coördinatie en regie diensten mee. Voor partijen die nog met BIM moeten starten helpen wij met het inrichten van de “tekenkamer”. Wij dragen onze kennis over en zorgen dat deze partijen voortaan zelf kunnen BIM’men. En de extra benodigde capaciteit leveren wij tegen zeer acceptabele tarieven.

De voordelen van onze aanpak op een rij

  • Uw eigen Tekenkamer-op-maat: eenvoudig beschikken over gekwalificeerd BIM-personeel, uitsluitend wanneer u dat nodig heeft
  • Een flinke tijdsbesparing op het werven en behouden van gekwalificeerd BIM-personeel
  • Direct aan de slag met ervaren BIM-modelleurs
  • Training en begeleiding voor het verder opleiden van uw eigen BIM-vakmensen
  • Kwalitatief hoogwaardige BIM-oplossingen tegen zeer concurrerende tarieven
"We zien de noodzaak van BIM maar de kennis die daarvoor nodig was hadden wij gewoon niet en veel BIM-expertise lag voornamelijk bij architectenbureaus. Nu, met alle support en de software van de Modelleer Corporatie kan dat dus wel".
Directeur eigenaar installatiebedrijf, Noord Holland

BIM BINNEN BEREIK